Hør med AOG Bygg før du pusser opp kjelleren!

Har du opplevd at det lukter fukt i kjelleren? Kanskje du har lagt merke til våte flekker på veggene eller saltutslag? Mistenker du at fukt siver inn bør du få en profesjonell vurdering.

Skikkelig drenering rundt grunnmur er alfa og omega i Bergen.

Solen skinner og AOG Bygg stiller mannsterke utenfor huset i Ibsensgate på Kronstad. Som så mange andre i Bergen har huseieren bestemt seg for å ta i bruk den gamle kjelleren i bygget til utleie.

Det er gode penger å tjene for den som har mulighet til å pusse opp en kjeller for så å leie denne ut. Gjennomsnittleien for en toroms leilighet i Bergenshus ligger nemlig på 7 750 kroner i måneden.

Men det er mange ting som skal være på plass før en kan leie ut en gammel kjeller fra 1921. Det fikk huseieren på Kronstad erfare da leietakeren klaget og det viste seg at det var direkte helseskadelig å bo i leiligheten.

Det viste seg at det kom vann inn gjennom den gamle kjellermuren, noe som fort førte til fuktskader. Huseier tok da kontakt med AOG Bygg for å utbedre skadene og sørge for at ikke skjer igjen.

Dette er et veldig vanlig prosjekt for oss. Hele byen er omtrent bygget på samme måten, med gamle kjellere som det ikke var tiltenkt at noen skulle bo i når de ble bygget.

Sondre Drangevåg er prosjektleder i AOG Bygg og har god erfaring fra lignende jobber i Bergen og omegn.

Det er mange som begynner å grave, senker kjellergulvet og så videre for å bygge leilighet i den gamle kjelleren. Men da finner de ofte ut at den gamle muren ikke holder stand mot fuktigheten. Vannet kommer sigende inn og forårsaker store og kostbare fuktskader.

Sondre Drangevåg er prosjektleder i AOG Bygg AS.

Kontakt fagfolk før du bygger

Det er naturlig at det er litt fukt i kjellere som brukes som boder og oppbevaringsplasser. Ofte «puster» kjelleren nok til at det ikke blir et stort problem.

Problemet oppstår ofte når en skal bygge om til boenhet. Da isolerer man og tilfører materialer; gjør man feil her risikerer man å måtte gjøre hele jobben på nytt. Derfor er det viktig at man konsulterer med fagfolk før en går i gang med et byggprosjekt.

På dette prosjektet måtte halve leiligheten rives på grunn av de store fuktskadene. AOG Bygg er hyret inn for å ta både det utvendige og det innvendige arbeidet.

Nå skal vi drenere rundt huset og støpe ny mur utenpå den eksisterende muren for å få det helt tett. Så begynner vi på det innvendige.

Fuktskader i kjeller
Kjellermurer er ofte utsatt for mye fuktighet.

Strenge krav til nye boenheter

Før du kan leie ut en bolig må denne være godkjent av kommunen og oppfylle en rekke krav. Blant annet skal takhøyden være på minimum 2,2 meter. Det er for å møte dette kravet mange velger å senke kjellergulvet, og det er nettopp da mange oppdager problemer med drenering eller fuktskader.

I tillegg skal luftkvalitet være tilfredsstillende, radonnivåer skal måles og skiller mellom boenhetene lyd- og brannisoleres. Mange velger derfor en totalentreprenør når de skal i gang med større byggprosjekter. AOG Bygg er en slik totalentreprenør.

Vi ordner alt, slik at kunden kun trenger å forholde seg til én aktør. Da blir prosjektet ryddig og oversiktlig, både for oss og kunden.

Sjekk kjelleren din selv

Du trenger ikke avansert måleutstyr og lang utdannelse for å vurdere din egen kjeller. Som oftest holder det å gå ned i kjelleren og kjenne på luften. Er det våte flekker på veggene eller saltutslag? Er det mye «kjellerlukt»?

Litt fukt i kjelleren er ikke unormalt, men dersom du mistenker at det er litt i overkant fuktig, spesielt dersom det er en boenhet, er det lurt å høre med fagfolk. Venter du lenge kan det fort bli dyrt å utbedre skadene som garantert oppstår.

På tide å pusse opp kjelleren?

AOG Bygg er totalentreprenør og hjelper deg hele veien fra idé til ferdigstillelse.

Send oss en melding og fortell oss litt om behovene dine, så hjelper vi deg med å komme i gang!    Send oss en melding

    Kontakt oss for mer informasjon om våre tjenester, produkter eller annet.
      Top